Родственник из Дубая

0

Как у меня отыскался богатый украиноязычный родственник, который "був серед жертв землетрусу в Індонезії"

Подписывайтесь на телеграм-канал журнала "ИсраГео"!

Владимир ПЛЕТИНСКИЙ

К нигерийским письмам я давно привык. На английском и русском их периодически шлют отовсюду, даже из Гренландии. И везде у меня обнаруживаются родственники.

Была даже очная встреча с родственником моего родственника – в Лиссабоне обаятельный сенегалец поведал мне про Владимира, который в Иерусалиме является имамом в самой главной христианской синагоге. До сих пор мне мучительно стыдно, почему эта душераздирающая история не подвигла меня на покупку бус для моей благоверной за двести… ладно, для тебя за сто… давай пятьдесят для такой красивой женщины… хорошо, двадцать евро – и по рукам…

Но сегодняшнее послание в мессенджере вдохновило меня ничуть не меньше, чем появление брата-имама. Почитаем вместе! Мне для понимания этого гуглоперевода на язык Тараса Шевченко и Леси Украинки хватило моего русского, надеюсь, и читатели в толмаче не нуждаются:

"Вітаю вас із Дубая, вибачте за незручності, завжди трохи дивно писати комусь, кого ви не знаєте». Я додав вас, тому що маю для вас бізнес-пропозицію. Я хочу, щоб ми були партнерами, щоб укласти угоду на благо наших сімей.

Я Амін Хабіб, менеджер з роботи з клієнтами Barclays Bank Dubai. Я пишу вам цю пропозицію з доброї волі, сподіваючись, що я буду покладатися на вас у бізнес-операції, яка вимагає абсолютної конфіденційності та представляє великий інтерес і користь для наших сімей.

У 2007 році один пан Веймінь Плетинський, чиє прізвище таке ж, як і ваше, і вказує вашу країну в своїй справі як місце свого походження, зробив у моєму банку строковий депозит на 36 місяців на суму 26 700 000,00 доларів США. Я був його бухгалтером, перш ніж приступити до посади керуючого директора. Дата погашення цього депозитного контракту була 27 вересня 2010 року. На жаль, пан Веймінь був серед жертв землетрусу в Індонезії у вересні 2009 року, внаслідок якого загинули понад 1200 людей, коли він був там у відрядженні.

Починаючи з останнього кварталу 2010 року і до сьогоднішнього дня, керівництво мого банку знаходило способи зв’язатися з ним, щоб з’ясувати, чи буде він пролонгувати депозит чи зняти суму контракту. Коли я дізнався, що це станеться, я спробував придумати процедуру збереження цього фонду та використання доходів для бізнесу.

Деякі директори тут намагалися дізнатися від мене інформацію про цей рахунок і власника, але я тримав це закритим, тому що я знаю, що якщо вони дізнаються, що пан Веймінь запізнюється, вони заберуть кошти собі.

Тому я прошу вашої співпраці, щоб представити вас як того, хто отримає вигоду від його фонду після його смерті, оскільки у вас таке ж ім’я, щоб головний офіс мого банку виплатив вам кошти. Я зробив достатньо внутрішніх домовленостей у банку, і вам залишається лише ввести свої дані в інформаційну мережу банківських комп’ютерів і відобразити себе як його найближчого родича.

Якщо ви погоджуєтеся з цією пропозицією, я маю намір залишити вам 50% коштів, а 50% належатиме мені. чекаю вашої позитивної відповіді.

уважно прочитайте та поверніться до мене

З найкращими побажаннями,

Амін Хабіб".

Ах, дорогой Амин Хабиб! Срочно лечу к вам в Дубай на крыльях надежды. Обещаю всенепременно прихватить с собой имама Владимира. Причитающуюся нам сумму в 26.7 миллиона мы разделим по-братски между собой, но немножко выделим на нужды главной христианской синагоги, сильно пострадавшей от землетруса в далекой Индонезии.

Туристы и аферисты

Подписывайтесь на телеграм-канал журнала "ИсраГео"!

Добавить комментарий